Eimü Dry Dip
![Eimü Dry Dip](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/bg-page-final.jpg)
![](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/02/Dry-Dip.png)
![100 ml 100 ml](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/02/dry-dip-01-l-po-nowemu.png)
![250 ml 250 ml](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/02/dry-dip-025-l-po-nowemu.png)
![1 l 1 l](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/02/Dry-Dip.png)
![img](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/product-background.jpg)
Eimü Dry Dip
Eimü Dry Dip jest preparatem najnowszej generacji dla krów mlecznych stosowanym w profilaktyce chorób wymienia w OKRESIE ZASUSZENIA. Badania dowodzą, że najwięcej klinicznych zapaleń wymion występuje w okresie zasuszenia i przenoszą się one na pierwsze miesiące po wycieleniu. Łączne zastosowanie antybiotyków i Eimü Dry Dip w zasuszaniu skutecznie chroni wymię przed zapaleniem, ograniczając rozwój Staphylococcus aureus, E. coli, S. dysgalactiae i bakterii Gram-dodatnich w okresie pierwszych 100 dni laktacji.
Dawkowanie
Wymię należy całkowicie wydoić i w razie potrzeby zastosować dodatkowe środki osuszające. Dokładnie oczyścić i osuszyć strzyki. Następnie zanurzyć całe strzyki w preparacie Eimü DRY DIP. Dla lepszej ochrony można nałożyć drugą warstwę po wyschnięciu pierwszej. Zastosowanie przed wycieleniem: Po rozpoczęciu produkcji mleka (14 do 10 dni przed wycieleniem) oczyścić strzyki i zasklepić za pomocą preparatu Eimü DRY DIP. Czynność tę należy powtórzyć po ok. 5-7 dniach. Przed pierwszym udojem należy usunąć wszelkie pozostałości preparatu Eimü DRY DIP. Należy zawsze zwrócić uwagę na widoczne zamknięcie kanału strzykowego. Eimü DRY DIP uszczelnia kanał strzykowy na okres do 7 dni. Możliwe jest łączne stosowanie z antybiotykowymi środkami do zasuszania i blokerami strzyków do stosowania wewnętrznego. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Do aplikacji należy używać jednorazowego kubka do zanurzania strzyków. Nie wlewać pozostałości z powrotem do pojemnika.
Skład
Zawiera: BUTANON ; Nr. CAS : 78-93-3, OCTAN ETYLOWY ; Nr. CAS : 141-78-6