Melasa Plus
Melasa Plus
Produkt ten może mieć wielorakie zastosowanie:
• jako dodatek do TMR-u;
• składnik mieszanek paszowych uzupełniających;
• dodatek aromatyczno-smakowy;
• zapobiega separowaniu TMR;
• polepsza apetyt krów;
• jako element energetyczny dawki;
• dostarcza składników do syntezy glukozy w wątrobie;
• poprzez intensywniejszy rozwój mikroorganizmów żwacza, zwiększa się udział białka bakteryjnego dostępnego w jelicie.
Zastosowanie
Wydajność mleczna krów w dużym stopniu uzależniona jest od pobrania suchej masy. Jednym ze sposobów poprawy smakowitości pasz objętościowych oraz ograniczenia separowania TMR-u jest dodawanie substancji smakowych, aromatycznych i lepiących, takich jak melasa lub gliceryna. Produkty te stanowią również ważny dla mikroflory żwacza element energetyczny.
MELASA PLUS – stanowi połączenie melasy, gliceryny surowej, środka zapobiegającego zagęszczeniu oraz wody.
Dawkowanie
W zależności od kompozycji TMR od 0,5 do 2 kg produktu/krowę/dzień.
Skład
Melasa buraczana (4.1.4), woda, gliceryna surowa (13.8.1), Niacynoamid 99% (witaminaB3), Kem wet LR liguid Premiks.
Dodatki aromatyzujące: mieszanka substancji aromatyzujących