Zakiszacz pasz Vittrasil
![Zakiszacz pasz Vittrasil](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/bg-page-final.jpg)
![](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/05/vittra-sil-pro-500-ml.png)
![100 g 100 g](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/05/vittra-sil-pro-100-ml.png)
![500 g 500 g](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/05/vittra-sil-pro-500-ml.png)
![img](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/product-background.jpg)
Zakiszacz pasz Vittrasil
Mikrobiologiczny dodatek do zakiszania zielonek z traw, koniczyn lub ich mieszanin po ich częściowym przesuszeniu oraz wszystkich rodzajów energetycznych pasz objętościowych zboża (GPS) i Kukurydzy (LKS).
Vittra Sil zawiera BAKTERIOFAGI hamujące namnażanie się bakterii tlenowych
Pojemność
100 g
500 g
Roztwór podajemy:
• w silosie polewając na kolejne warstwy ugniatanej zielonki
• na polu przy pomocy aplikatora
Dawkowanie
• 1kg na 100 ton zakiszanej masy
Sposób przygotowania:
• 100g rozcieńczyć w 20 litrach wody
• 500g rozcieńczyć w 100 litrach wody
Skład
1 g VittraSil-u zawiera 1×1011 CFU bakterii kwasu mlekowego:
• Lactobacillus plantarum DSMZ 16627
• Pediiococcus acidilactici NCIMB 30005
poza tym zawiera:
• Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 – szczep produkujący enzym.