Ta strona korzysta z plików cookie i przetwarza dane osobowe. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies i na przetwarzanie danych osobowych.
Mamy świadomość tego, że sukcesy rynkowe naszych produktów związane są bezpośrednio z zadowoleniem naszych klientów. Z uwagi na to spełnianie życzeń naszych klientów w zakresie jakości, dotrzymywania terminów oraz poziomu cen należy do najważniejszych priorytetów naszego przedsiębiorstwa. Aby spełniać związane...
Jednym z ważniejszych czynników wpływających zarówno na zdrowotność wymienia jak i na jakość pozyskanego mleka jest higiena doju. Składa się na nią szereg czynności koniecznych do wykonania bezpośrednio przed dojem oraz tuż po jego zakończeniu. Pamiętać należy, że jakość mleka...
Bydło jest stosunkowo mało odporne na wysokie temperatury powietrza, ponieważ poci się około 10 razy mniej niż człowiek. Wiele badań i obserwacji wskazuje że warunki cieplne dla krów powinny mieścić się w zakresie 4-10 °C, a w ciepłota powyżej 25°C...
Stały problem w stadach krów mlecznych Choroba Mortellaro, znana również jako dermatitis digitalis (DD) lub truskawkowa pięta, jest zapaleniem brzegu korony racic u krów. Choroba opisana po raz pierwszy przez włoskiego profesora Mortellaro, bardzo szybko rozpowszechniła się w Europie, w...
Krowy: wzrost odporności w okresie okołowycieleniowym i w szczycie laktacji, zapobieganie stanom zapalnym wymienia, eliminacja szkodliwego działania mikotoksyn, obniżenie poziomu komórek somatycznych w mleku, zwiększenie pobrania suchej masy i polepszenie strawności paszy, poprawa wskaźników rozrodu. Cielęta: polepszenie odporności i zdrowotności cieląt, zwiększenie...