Moselit
![Moselit](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/bg-page-final.jpg)
![](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/03/mos-elit-1-kg.png)
![1 kg 1 kg](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/03/mos-elit-1-kg.png)
![4 kg 4 kg](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/03/mos-elit-wiaderko.png)
![25 kg 25 kg](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2022/03/mos-elit-25-kg.png)
![img](https://vittra.pl/wp-content/uploads/2021/12/product-background.jpg)
Moselit
Połączenie uznanego na świecie bindera mikotoksyn Elitox-u i Active-Mos gwarantujące bardzo wysoki stopień niwelowania mikotoksyn, jak również znaczną poprawę zdrowotności i produkcyjności zwierząt.
ACTIVE MOS:
• stanowi jednolitą mieszaninę mannanów:
• frukto-, gluko-, mannano- i galakto – sacharydów,
• redukuje populacje szkodliwych patogenów jelitowych (E.coli, Salmonella, Klebsiella),
• blokuje lektyny i zapobiega przyłączaniu bakterii i mikotoksyn do błony śluzowej,
• zwiększa wydzielanie mucyn przez komórki kubkowe,
• zakłóca przylegania bakterii i toksyn do tkanek żywiciela,
• zwiększa odporność swoistą i nieswoistą oraz podwyższenie jakości siary,
• eliminuje duże mikotoksyny: ZEA, DON, T-Z i HT-Z.
Elitox:
• wykazuje wysoki stopień eliminacji mikotoksyn po wzmocnieniu przez Active Mos odporności jelitowej,
• polepsza pracę żwacza i podnosi odporność,
• biegunowo wiąże alfatoksyny i ochratoksyny,
• współdziała w zakresie dezaktywacji DON,T-Z i HT-Z.
Dawkowanie
Jako posypka lub do zbilansowanej paszy.
Bydło:
cielęta – 5 g/szt./dzień
jałówki – 10 g/szt./dzień
przy przegrupowaniach, w zasuszeniu – 40 g/szt./dzień
krowy mleczne – 20 g/szt./dzień
Świnie:
maciory ciężarne i laktacyjne – 1,00 – 2,00 kg/t paszy
prosięta do odsadzenia – 1,50 kg/t paszy
prosięta odsadzone – 1,50 kg/t paszy
tuczniki – 0,75 kg/t paszy
Drób:
nioski i brojlery – 1,00 kg/t paszy
Skład
Chitosan (9012-76-4), krzemionka HSCAS (E558), otręby pszenne (1.11.7), otręby żytnie (1.7.4), śruta pszenna (1.11.4), melasa(4.1.5), mieszanina enzymów (E1628).
Dodatki zootechniczne:
metabolity drożdży Saccharomyces cerevisiae(12.1.5)