Buforvit
Buforvit
Antykwasicowy naturalny bufor dla przeżuwaczy na bazie zwapnionych alg morskich
• zdecydowanie wpływa na podwyższenie zawartości kwasu propionowego w płynie żwaczowym jednocześnie obniżając poziom kwasu octowego oraz mlekowego tym samym neutralizuje nadmiernie kwaśny odczyn treści żwacza,
• powoduje wzrost produkcji dziennej mleka, wzrost zawartości tłuszczu oraz białka w mleku jak i wzrost zawartości suchej masy.
Zastosowanie
BUFORVIT „Naturalnie lepszy”
• 32% wapnia, 3% magnezu
• w 100% pochodzenia morskiego
• unikalna struktura porowata
• inne organiczne makroelementy
• mikroelementy
Zdrowie
• zapobiega kwasicy
• wspiera dobre samopoczucie
• wzmacnia system odpornościowy
• zwiększa odporność na choroby
• dostarcza niezbędnych makro – i mikroelementów
Zwierzę
• optymalne buforowanie żwacza
• długie działanie
• niski wskaźnik udziału
• dobry smak
• bezpieczeństwo
Dawkowanie
40-80 g/szt./dziennie w okresie laktacji oraz 20-40g w zasuszeniu. Ustalając dawkę należy wziąć pod uwagę kwasowość diety. W okresie upałów należy zwiększyć dawkę o 20 %.
Skład
Czerwone algi morskie (Lithothamnium calcareum – CAS 223751-73-3)