MARION – 50 tys. nasion FAO 250-260
MARION – 50 tys. nasion FAO 250-260
MARION to odmiana typowo kiszonkowa, o charakterystycznej mocnej budowie, tworząca dużą masę zieloną oraz z wysokim udziałem kolb w ogólnej masie kiszonki. Wysoka zawartość skrobi oraz bardzo dobra strawność liści i łodyg pozwala uzyskać doskonałą kiszonkę.
Dlaczego warto zasiać odmianę MARION?
Jakość ma znaczenie
Wysoki udział kolb w ogólnej masie kiszonki zwiększa wydajność energetyczną kiszonki oraz zapewnia doskonałe wartości żywieniowe.
Optymalna strawność
Ziarno w typie flint – dent, gwarantuje wysoki bilans energetyczny kiszonki oraz stałe uwalnianie energii ze skrobi, zwiększając w efekcie mleczność krów oraz ich zdrowotność.
Zielona masa
Dzięki dużym, dobrze ulistnionym roślinom, z wyraźnym efektem stay-green mamy gwarancję uzysku odpowiedniej ilości paszy w odpowiednim czasie.
Dobra kiszonka to połączenie bardzo dobrej strawności z łodyg i liści z koncentracją energii pochodzącej ze skrobi, dlatego ważne jest aby odmiana kukurydzy oprócz wysokich plonów masy zielonej posiadała wysoką zawartość kolb w masie ogólnej. Dodając do tego ziarno flint-dent zawierające optymalne połączenie skrobi szklistej i mączystej mamy pewność, że nasza kiszonka będzie nie tylko smakowita, ale także jakościowa. Właśnie takiego rodzaju kiszonkę możemy uzyskać z odmiany kukurydzy MARION.